Bent u op zoek naar een deskundig juridisch adviseur? Dan bent u hier aan het goede adres! Specialistische en complexe juridische vraagstukken vragen om een juridisch adviseur die juist op dat specifiek rechtsgebied is gespecialiseerd. Een juridisch adviseur houdt zich dan ook alleen maar met vraagstukken bezig in een beperkt deel van het recht, waardoor juist ervaring en veel kennis binnen dat kleine rechtsgebied door de juridisch adviseur is en wordt vergaard. Deze vorm van juridische belegenheid en ervaring biedt ondernemingen, bedrijven, particulieren of overheidsinstanties de mogelijkheid complexe juridische vraagstukken te beoordelen om zo tot een bevredigend, helder en juridisch correct antwoord te komen. Binnen de verenigde juristen zijn vele juridisch adviseurs actief zo met hun eigen specialisatie. Heeft u als organisatie of als particulier een specialistische vraag, leg het dan de Verenigde juristen voor.

Deskundigheid van Juridisch Adviseur

Hoe weet u als ondernemer of particulier dat uw juridisch adviseur een gedegen opleiding en ervaring heeft binnen de juridische dienstverlening. Een juridisch adviseur is eigenlijk geen beschermd beroep. Een jurist heeft als basis een rechtenstudie aan een Nederlandse Universiteit afgerond, en daarmee bezit deze gedegen kennis om u van advies te voorzien. Bijkomende eis is dat een goede juridisch adviseur reeds veel ervaring en kennis in het beroep als jurist heeft opgedaan. Met de tijd heeft de jurist zich gespecialiseerd in een bepaald deel van het recht en daartoe alle kennis verworven. Om een goede dienstverlening te waarborgen is dan ook de Nederlandse Vereniging van Rechtskundig Adviseurs (NVRA) ingesteld, waarbij een afgestudeerd jurist lid van kan zijn. Daarnaast is er de NEVOA waaraan zelfstandig juridisch adviseurs bij aangesloten zijn en voornamelijk binnen het MKB actief zijn. Onze juridisch adviseurs bij de Verenigde Juristen zijn daar dan ook zondermeer bij aangesloten.

Veel voorkomende rechtsgebieden

Alhoewel er vele juridisch adviseurs voor een specifiek rechtsgebied actief zijn, werkt een gros van deze juridisch adviseurs binnen een beperkt rechtsgebied. Daarbij valt te denken aan ondernemingsrecht, ruimtelijke ordening en financieel recht waarmee dan ook het MKB goed vertegenwoordigd is en blijft. Toch hebben onze juridisch adviseurs ook andere rechtsgebieden gevonden om in te specialiseren, om zo uw vraagstukken optimaal te kunnen behandelen. Let wel dat een juridisch adviseur op zich geen advocaat is aangezien de juridisch specialist zich inhoudelijk specialiseert terwijl de advocaat zich bezig houdt met procesrecht.

Advocaat of Juridisch Adviseur

Indien een advocaat wordt ingeschakeld houdt dit in dat de situatie reeds dermate gevorderd is dat er een conflict moet worden goedgemaakt, iemand wil zijn recht halen, danwel er moet een proces worden gevoerd in de rechtbank. Dit is niet de inslag van een juridisch adviseur. De juridisch adviseur is er primair voor om een juridisch correcte bedrijfsvoering te kunnen voeren, waarbij juridische problemen worden ingedekt en voorkomen. De juridisch adviseur dient er dan voor om juridische problemen in te schatten bij complexe juridische vraagstukken. Op basis van het specifieke rechtsgebied waarin de juridisch adviseur is gespecialiseerd kan een juridisch contract of document worden opgesteld waarmee het juridisch bedrijfsvraagstuk is ingedekt.

Juridisch Adviseur als ondernemingsbeschermer

Als onderneming krijgt u te maken met vele juridische vakgebieden waarin vele vraagstukken voor u als ondernemer kunnen groeien, waartoe u een helder echter juridisch correct antwoord moet hebben. Het antwoord moet in een bedrijfsdocument worden vastgelegd zodat bij eventuele toekomstige problemen deze vraagstukken zijn afgedekt en dus het bedrijf geen risico meer vormt. Een vooruitziende blik van het bestuur zorgt dan ook voor een bescherming van de eigen onderneming. De juridisch adviseur zorgt daarbij dan eigenlijk voor de juridische paraplu. Wilt u ook zo’n juridische paraplu hebben zodat u compleet bent ingedekt tegen ondernemingsrisico’s, schakel dan de juridisch adviseurs van de Verenigde Juristen in.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op