Stelt u zich eens voor: uw vaste huisjurist komt wegens omstandigheden tijdelijk te vervallen. Uw onderneming is er echter bij gebaat continu een jurist in huis te hebben. Aangezien het mogelijk even duurt voordat een passende vervanging is gevonden kunt u daartoe een interim jurist inschakelen die de honneurs waarneemt. Ook kan het zijn dat u een tijdelijke jurist nodig heeft aangezien de juridische capaciteiten vol zijn en u heeft een aanvullende juridische interim opdracht. Uiteraard hangt het van de werkzaamheden af wat voor type interim jurist geschikt is voor u. De verenigde juristen hebben voor alle rechtsgebieden juridisch specialisten in huis. Daarmee kunnen wij u dan ook tijdig en van accuraat juridisch advies voorzien. Neem contact met ons op en uw interim opdracht matchen wij bij de meeste geschikte jurist. Zo bent u altijd voorzien van gedegen en passend juridisch advies.

Waarom een interim jurist inschakelen?

Er zijn vele redenen waarom u een interim jurist wilt inschakelen. Belangrijk is dat het hoofddoel duidelijk is, continuïteit van de juridische advisering van uw onderneming. Zonder adequate juridische ondersteuning staat uw onderneming namelijk minder sterk. De volgende redenen kunnen van toepassing zijn om een interim jurist in te schakelen.

  • Tijdelijke vervanging van de absente jurist wegens ziekte, zwangerschapsverlof, enzovoorts;
  • Interim jurist als mediator bij reorganisatie processen;
  • De huidige juridische capaciteit van de onderneming is overvol;
  • Specifieke specialistische juridische vraagstukken welke uw vaste juridisch adviseur niet kan behappen.
  • Overige redenen om voor uw onderneming extra juridische capaciteit in te schakelen.

Voordelen interim jurist

Gewoonlijk beschikt uw onderneming over één of meerdere algemene juristen, die dus de algemene gewoonlijk voorkomende juridische taken op zich nemen. Het kan echter zijn dat uw onderneming in lastig vaarwater terecht komt wegens een probleem binnen een specifiek rechtsgebied. Ook kan het zijn dat u een specifieke opdracht gegarandeerd uitgevoerd wilt zien worden binnen een beperkte tijd. Dan kunt u dus beter een interim jurist inschakelen die zich dan alleen maar met dat specifieke probleem of opdracht bezighoudt. Specifieke juridische kennis en ervaring helpen dan uw juridische vraagstuk efficiënt op te lossen, zonder dat de interim jurist door andere bezigheden wordt afgeleid. Elk specifiek rechtsgebied heeft dan ook zijn specialist. Onze verenigde juristen hebben voor elke juridisch rechtsgebied jarenlange kennis en ervaring opgebouwd en zijn van de laatste juridische wijzigingen op de hoogte. Zo kunnen onze interim juristen u optimaal bijstaan.

Interim jurist bij lastige beslissingen

Naast voorgaande voordelen is tevens een pluspunt dat de interim jurist niet verbonden is aan uw organisatie. Volledig onafhankelijk en onpartijdig zal de interim jurist zoeken naar de beste oplossing voor uw juridische vraagstuk. Dat kan dan ook betekenen dat harde en pijnlijke beslissingen door de interim jurist sneller en efficiënter worden uitgevoerd. Aangezien een interim jurist werkzaam is binnen een specifiek rechtsgebied, beschik deze interim jurist over de capaciteit en specifieke kennis van dat rechtsgebied om juist gepaste en de meeste optimale juridische oplossing te kunnen aanbieden.

Verenigde juristen: uw interim jurist!

De verenigde juristen zijn binnen alle rechtsgebieden vertegenwoordigd middels hoog gemotiveerde, altijd kennis vergarende, en van de laatste juridische ontwikkelingen op de hoogte zijnde juridisch specialisten. Heeft u dan ook specifieke kennis “tijdelijk” nodig, neem dan contact met ons op. Middels een korte intake gesprek kunnen wij uw juridische omstandigheden beoordelen. Op basis daarvan kunnen wij uw juridisch probleem koppelen aan de meest geschikte interim jurist binnen onze organisatie. Heeft u dan ook juridische vraagstukken welke een interim jurist vereisen, schakel dan een interim jurist van de verenigde juristen in.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op