Niet denken aan een faillissement

Een faillissement is iets waar iedere ondernemer natuurlijk liever niet aan denkt. Als je een bedrijf begint, dan ga je er natuurlijk niet van uit dat dit bedrijf mogelijk kan eindigen in een faillissement, dat zou nog eens een negatieve instelling zijn.

Helaas is de werkelijk dat vele beginnende bedrijven na een jaar al failliet zijn, dus je moet wel realistisch blijven en jezelf bedenken hoe je dingen aan gaat pakken, mocht het een keer toch mis gaan.

Wat is een faillissement precies?

Als een bedrijf failliet gaat dan wordt er beslag gelegd op het vermogen van het bedrijf dat failliet is gegaan, dit wordt een faillissement genoemd. Dit vermogen wordt gebruikt voor de schuldeisers die nog geld moeten krijgen van het bedrijf. Er wordt geprobeerd dit zo goed mogelijk te verdelen. Helaas is het vermogen vaak een minder geld waard, dan het totale bedrag van alle schuldeiser. Een curator zal dan gaan proberen alles zo goed mogelijk te verdelen.

Curatoren in Zwolle

Als een bedrijf failliet gaat in Zwolle, dan wijst de rechter een curator aan die het beheer moet gaan voeren over het bedrijf dat failliet is gegaan in Zwolle.
Zo'n curator bekijkt dan wat er nog over is en hoe dit het beste tussen alle schuldeisers verdeeld kan worden. Afhankelijk van de complexiteit van de zaak gaan hier al snel een aantal maanden overheen. Het faillissement van de elektronicazaak it's zal bijvoorbeeld een stuk meer tijd kosten dan een eenmanszaak wat bloemen verkoopt.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op