Echtscheiding

Een echtscheiding is natuurlijk in ieder geval een vervelende gebeurtenis. Je bent immers ooit gaan trouwen met het idee dat je samen heel gelukkig oud zouden worden.

Helaas is dat dan niet het geval, om wat voor reden dan ook. Naast het feit dat je die teleurstelling dus al moet te zien verwerken dat jullie niet meer bij elkaar zullen zijn en dat alles anders is gelopen dan gedacht, zijn er ook nog andere zaken die geregeld moeten worden. Verdiep je daarom in het familierecht.
De juridische zaken ook immers nog eens de revue passeren. Jullie wonen immers samen en hebben samen allerlei spullen gekocht. En als jullie kinderen hebben, hoe gaat dat dan voortaan geregeld worden?

Spullen en geld verdelen bij echtscheiding

Bij een echtscheiding gaan er 2 mensen uit elkaar. Dit betekent ook dat er spullen moeten worden verdeeld die jullie samen hebben en het geld wat jullie misschien samen op een bankrekening hebben staan. In het huwelijk kunnen hierover al afspraken zijn gemaakt, zo kun je trouwen onder gemeenschap van goederen of juist niet. Dit is al iets heel belangrijks.

Probeer er eerst samen uit te komen

Bij de verdeling van spullen en geld en andere zaken is het natuurlijk het fijnste als jullie hier samen uit kunnen komen. Probeer dan ook eerst samen met elkaar te overleggen hoe jullie alles willen gaan verdelen en regelen. Pas als dit niet lukt, dan kan het via andere mensen geregeld gaan worden, bijvoorbeeld dus in de rechtbank.

Echtscheiding en kinderen

Als jullie al samen kinderen hebben, dan is een echtscheiding al extra pijnlijk. Niet alleen voor jullie, maar ook voor de kinderen. Maar naast de emotionele aspecten moet je ook gaan regelen hoe je de zorg voor de kinderen gaat verdelen. Dit ligt ook aan de leeftijd van de kinderen, want vanaf een bepaalde leeftijd kunnen kinderen zelf bepalen bij wie ze willen gaan wonen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op