Detachering jurist

Het detacheren van juristen komt steeds vaker voor. Het is zowel voor bedrijven als voor de jurist zelf namelijk erg interessant. Een bedrijf kan een jurist inhuren op het moment dat het bedrijf een jurist nodig heeft en hoeft hierdoor dus niet een fulltime jurist in te huren. En dat scheelt het bedrijf weer in de vaste lasten. Op deze manier kan een bedrijf op een goede manier met de financiën om gaan.

Voor een jurist is werken op detacheer basis ook erg interessant. Op deze manier krijg je als jurist met verschillende werkgevers te maken. Op deze manier kun je dus kennis en ervaring op doen in het bedrijfsleven. Dit is natuurlijk erg goed voor je cv. Tevens houdt het het werk ook afwisselend en uitdagend.

Tijdelijk een jurist nodig?

Heb jij als bedrijf tijdelijk een jurist nodig? Bijvoorbeeld een fiscaal jurist? Of misschien heb je wel al een jurist in dienst, maar ben je momenteel met iets groots nodig, waar juridisch advies van essentieel belang is dat je voor een paar maanden een extra jurist nodig hebt. Dan kun je er dus voor kiezen om tijdelijk een jurist in te huren. Je kunt dan het beste contact opnemen met een detacheerbureau. Er bestaan verschillende detacheerbureau’s die zich in het juristen leven hebben gespecialiseerd. Kijk bij jouw in de buurt welke detacheerbureau’s er allemaal zijn en waar jij het liefste zaken mee zou willen doen.

Als jurist gaan werken op detacheer basis

De overstap van een gewone full time juristen baan naar een detacheer overeenkomst als jurist, voelt voor sommige juristen aan als een grote stap. In werkelijkheid valt deze stap echter reuze mee. Je gaat namelijk niet aan de slag als freelancer, dus je wordt nog geen eigen baas. Vaak krijg jij een contract bij de detacheerder en leef je dus niet in de onzekerheid van dat je de volgende maand zonder geld komt te zitten. De werkgever betaalt de detacheerder en de detacheerder betaalt jou weer.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op