Bedrijfsongeval

Een ongeval zit in een klein hoekje, dus ook op het werk. Alhoewel een ongeluk dus zo gebeurd is, kunnen de gevolgen wel enorm groot zijn. Zowel voor de werknemer als voor het bedrijf.
Het is belangrijk om er alles aan te doen om een ongeluk zo veel mogelijk te voorkomen. Want ook hier geldt het spreekwoord: voorkomen is beter dan genezen.
Echter, 100 % garanties dat een ongeluk nooit zal gebeuren kun je nooit krijgen. Daarom is het belangrijk om alles wettelijk goed geregeld te hebben en je hiervoor te verzekeren. Mocht er dan toch een keer iets gebeuren, dan sta je in ieder geval wel sterk in je juridische schoenen.

Bedrijfsongevallen worden bijna altijd op de werkgever verhaald

Een bedrijfsongeval kan enorme consequenties hebben. Ten eerste natuurlijk voor een werknemer. Een werknemer kan door een ongeval korte of langere tijd hier last van hebben en hierdoor misschien ook niet kunnen werken. Daarnaast kan een werknemer ook lange tijd lichamelijke en psychische klachten hier aan over houden. Voor een bedrijf kan een ongeval beteken dat ze een hoop geld moeten betalen. Zeker als er blijkt dat het bedrijf niet de zaken netjes op orde had.

Werkgever zijn tijd en ruimte

De schade wordt vaak op de werkgever verhaald, dit is omdat het ongeval in de arbeidstijd plaats vindt en omdat het ongeluk gebeurd in de ruimte van de werkgever. Dit betekent dat een werkgever er alles aan moet doen om de veiligheid van de werknemers te waarborgen. En ook al is dit gebeurd en het ongeluk is door een ongelukkige samenheid van omstandigheden. Aangezien het in de ruimte en tijd van de werkgever gebeurde blijft het zijn verantwoordelijkheid.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op