Bent u op zoek naar een goede bedrijfsjurist? Om alle juridische zaken voor uw bedrijf op orde te maken, te hebben en te houden, kunt u het beste een bedrijfsjurist inschakelen. Dit vereist van de jurist een reeds gevorderde juridische belegenheid aangezien bedrijfszaken een hoge mate van ervaring vergen. De jurist staat op eigen benen, de jurist weet waar hij het juridisch over heeft en er wordt dan ook zonder twijfel door de directie naar de jurist geluisterd. Dergelijk bedrijfsjuristen hebben wij dan ook voor u klaar staan! U kunt voor een gemiddeld groot bedrijf uiteraard zelfstandig een bedrijfsjurist aannemen, echter voor kleinere organisaties kunt u tevens onze ervaren en beslagen juristen inhuren.

Taken bedrijfsjurist

Een bedrijfsjurist biedt een organisatie een stevige bodem waarop de organisatie concreet kan verder bouwen. Deels wordt een bedrijf namelijk opgebouwd door een gestructureerde juridisch en papieren achtergrond. De bedrijfsjurist heeft dan daartoe ook vaak intensief contact met de directie van een organisatie. De bedrijfsjurist heeft onder andere de volgende taken:

 • Het adviseren van de directie bij reorganisatie en ontslagen rondes;
 • Het adviseren van de directie bij aandelen uitgifte danwel bedrijfsovername;
 • Juridische aspecten voor personeelszaken;
 • Het geven van juridisch advies aan zowel de directie als het voltallige personeel;
 • Het juridisch controleren van opgestelde en aangegane contracten, zowel inkoop- als verkoopcontracten;
 • Controleren en aanpassen van de Algemene Voorwaarden;
 • Het beheren van verzekeringen van de onderneming.

Veranderende wetgeving

Op vele gebieden binnen het recht worden dagelijks nieuwe regels en wetgeving opgelegd door de Nederlandse of Europese overheid. De kerntaak van de bedrijfsjurist is dan ook om op de hoogte te zijn van de laatste wijzigingen en deze te interpreteren of er consequenties zijn voor enig onderdeel van de bedrijfsorganisatie danwel de onderliggende of aangegane contracten. Belangrijk is dat de bedrijfsjurist consequenties door wijzigingen in de wet aangaande de Algemene Voorwaarden moet inzien. De Algemene Voorwaarden worden bij elk verkocht product meegegeven en dient dan ook compleet juridisch up-to-date te zijn. De kleine lettertjes zijn dan voor de klant als ook voor het bedrijf zeer belangrijke juridische punten waar adequaat aandacht aan moet worden gegeven.

Inzet bedrijfsjurist bij contractproblemen

Een bedrijf of organisatie gaat dagelijks aan- en verkoop contracten aan die wederzijdse verbintenissen creëren waarbij zondermeer het bedrijf aan de voorwaarden moet voldoen. Indien er gebreken door een klant worden geconstateerd dan is het ten eerste de vraag waar deze en wanneer deze gebreken zijn ontstaan. Indien de klant denkt dat de onderneming niet aan zijn verplichtingen heeft voldaan zal de bedrijfsjurist al het mogelijke doen om tot een bevredigend resultaat te komen. Eén en ander is daarbij dan afhankelijk van of de klant of het bedrijf daarbij in zijn recht staat. Om te voorkomen dat dit bij een patstelling leidt tot een dure rechtszaak kan bovendien een onafhankelijke mediator ingeschakeld worden om in deze tot een oplossing of regeling te komen.

Juridische vraagbaak

De ervaren bedrijfsjurist weet van wanten en doorpakken. Voor ieder juridisch probleem weet de jurist een passende oplossing. Daartoe is de jurist op de hoogte van de laatste juridische wijzigingen en jurisprudentie waarmee de bedrijfsjurist het bedrijf dus van correct juridisch advies kan voorzien. Ook al betreft het interne of externe contracten, regelingen, opzegtermijnen, ontslagregelingen, of mogelijk bedrijfsovername, de aankoop van onroerend goed, enzovoorts. De wet kan een lastig domein zijn waar onze verenigde professionele juristen raad mee weten. Wilt u dan ook juridisch een goede bedrijfsvoering hebben schakel ons juridisch advies in.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 86

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie of stel uw vraag online
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op